Često slušamo ili čitamo o automobilima koji predstavljaju prave dragulje automobilske industrije.

To su neretko novi i luksuzni automobili, međutim, više pažnje zaokuplja onaj drugi deo, odnosno automobili koji ne prirpadaju ovom savremenom dobu, već vremenu koje je davno iza nas – da, govorimo o oldtajmerima.


Njihovi domovi su sada izložbeni saloni čuvenih proizvođača – Volkswagena, Bentlija, Mercedes-Benza, Porschea ali i drugih. Opet jedan deo ovih primeraka svoj dom pronađe kod ljudi koji gaje posebnu ljubav prema ovim vozilima. Tako i vlasnik oldatjamera o kome će ovde biti reči, o svom oldtajmeru brine kao o svom članu porodice – uvek je u sobi i na toplom.

Zaista, za ovog vlasnika njegov Mercedes – Benz S280 je mnogo više od običnog automobila, to je ljubimac i umetničko delo, što nije iznenađujuće ako uzmemo u obzir njegovu istoriju. U pitanju je S klasa iz 1969. godine, a automobil je do 1979. godine bio u vlasništvu tadašnje JNA. Automobil nikada nije restauriran, odnosno, od početka je u originalnoj opremi.

FOTO: Halo oglasi

FOTO: Halo oglasi

Ovaj automobil dodatno zanimljivim čini i oprema koju on ima – fabričke presvlake, električni šiber, zasebno hlađenje i grejanje na prednjem i zadnjem delu automobila, maglenke, električne antene, diskovi, servo volan  i neke druge dodatke koje su u tom vremenu imali samo odabrani primerci. Ako vam spomenemo činjenicu da je na svetu proizvedeno samo 60 primeraka  sa ovom opremom, shvatićete o kakvom je automobilu reč.

Čuvanje automobila u idealnim uslovima na temperaturi od 22 stepena Celezjusa i njegovo izlaganje samo u izuzetnim prilikama čini da ovaj automobil i dalje bude onakav kakav je bio davne 1969. godine.

Izvor: Halo oglasi