0
Lifestyle

FOTO: ADIDAS

ZA SVEMIR: Adidas ‘lansirao’ nove patike inspirisane NASA inženjeringom

Objavljeno: 16.05.18 u 14:22

Ukratko – raketna nauka na nogama!

Poznati nemački brend izbacio je novi model patika koje su potpuni hit u svetu.

‘Adidas Running’ lansirao je novu liniju patika SOLARBOOST, inspirisan NASA inženjeringom i dizajniran u skladu sa najnovijim tehnologijama. Reč je o modelu izuzetnih performansi, a odlikuje se posebnom TFP (Tailored Fiber Placement) inovacijom koja se odnosi na pažljivo skrojena vlakna, milimetarsku preciznost u izradi svakog elementa patike, i savršeno spajanje delova na silueti.

Izrada ‘SOLARBOOST’ modela zasniva se i na ‘ARAMIS’ tehnologiji, koja mapira kožu pojedinaca, kosti i mišiće kako bi kreirala što udobnije patike. U isto vreme, omogućava da se precizno odredi kako se kreće stopalo sportiste dok trči i stvori savršena patika.

Zahvaljujući ojačanju na središnjem delu đona stvorena je maksimalna udobnost, prijanjanje i podrška stopalu, tako da trkači mogu samouvereno da se kreću pri bilo kojoj podlozi, bez obzira na dužinu ili brzinu trčanja.

Upravo je samouverenost bila ključna inspiracija za kreiranje ‘SOLARBOOST’ modela, u sklopu kampanje ‘Run to Rise’. Imajući u vidu činjenicu da ljubitelji trčanja često trče kako bi stekli veru u sebe, i ojačali u drugim životnim aspektima, silueta je dizajnirana upravo da gradi samopouzdanje opremajući ga najmodernijom tehnologijom.

FOTO: ADIDAS

Praveći paralelu sa konstrukcijom svemirskih brodova u kojima svaki deo ima jedinstvenu svrhu, svaki element ‘SOLARBOOST’ modela je stvoren tako da ima posebnu funkciju za maksimalne performanse. Nova silueta teška je samo 295 grama, što je čini 15 grama lakšom od prethodne Energy Boost siluete, dok istovremeno pruža vrhunsku potporu đona i amortizaciju.

– Osetili smo da je vreme da izazovemo postojeće performanse patika za trčanje. Da bismo kreirali laganu i udobnu siluetu za svakog trkača, pronašli smo inspiraciju u automobilskoj i kosmonautskoj industriji. Došli smo do TFP tehnologije, koja nam je omogućila da povezujemo materijale na patici preciznije nego ikada pre. To smo uspeli da ukombinujemo sa Energy rail i optimizovanom BOOST tehnologijom za što veću efikasnost. Uspeli smo da proizvedemo tehnički najbolju siluetu za trčanje koja je do sada napravljena u našem odeljenju, rekao je Kris Ekman, senior product menadžer za ‘Adidas Running’.

Članovi kluba ‘Adidas Runners Beograd’ su testirali patiku, u različitim vremenskim i terenskim uslovima, i utisak je da je reč o laganom, i pre svega veoma izdržljivom modelu, i to zahvaljujući najnovijim dostignućima adidasa u oblasti sportske opreme.

Interno istraživanje, koje je verifikovala nezavisna agencija, dokazalo je da novi adidas ‘SOLARBOOST’ obezbeđuje veći povrat energije tokom svakog koraka, u odnosu na nedavno lansirani model ‘NIKE Epic React Flyknit’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter