0
Lifestyle

LIFESTYLE: Evo zašto ovsene pahuljice treba uvrstiti u jelovnik

Objavljeno: 12.05.15 u 19:47

Znate li zašto je dobro jesti ovsene pahuljice? Ovsene pahuljice za večeru su odlične za našu probavu i za želudac, jer su veoma lagane i jako lako se vare. Idealan su doručak za mršavljenje, jer mogu da se spreme i na više načina. 

Pripadaju grupi namirnica koje bi svakako trebalo što redovnije da uvrstite u svoj jelovnik, jer su veoma zdrave. Ako ih do sada niste jeli, naš savet vam je da ih probate. Osim što imaju bogat i raznovrstan prirodan sastav, imaju jako malo kalorija u sebi.

Ovsene pahuljice se kao namirnica preporučuje svima da koriste, različitih životnih dobi. Posebno se prepručuju osobama koje žele da sačuvaju zategnutu i vitku figuru, kao i sportisima, a takođe i osobama koje imaju problema sa viškom kilograma. Dobro je da jedete ovsene pahuljice za zdravlje kada imate problema sa krvnim sudovima, kod prisustva srčanih smetnji, povišen krvni pritisak, poremećaj probane funkcije kod povišenog nivoa šećera u krvi, i kod problema sa zadržavanjem tečnosti u organizmu. Prema naučim saznanjima, ovas u ishrani smanjuje u velikoj količini rizik od raka. Značajan je i kod oboljenja kože kao što su na primer dermatitis, suva koža, psorijaza.

Rešavaju problem lenjih creva i sagorevanje masnih naslaga i samim tim normalituje težinu. Preporučuje se da svakodnevno doručkujete ili večerate ovsene pahuljice natoljene sa jogurtom ili sa prirodno ceđenim voćnim sokom. Da bi pahuljice postale mekane i spreme za jelo možete da ih par sati držite i u voćnom soku ili jogurtu.

Očekujte uskoro i nekoliko predloga jela sa ovsenim pahuljicama, a do tada ih probajte obavezno.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter