0
Lifestyle

www.teretanac.com

LIFESTYLE: Kako do jakih grudi koje će privući svaku devojku?

Objavljeno: 25.04.15 u 08:59

Mišići grudi učestvuju u mnogim vežbama ali je potrebno posebno izvodjenje vežbi za grudi od kojih je najpoznatija i najforsiranija Bench press – potisak sa grudi,nemojte se ogranišiti samo na ovu vežbu već radite i druge kako biste bolje ciljali različite delove.

Bench press – potisak sa grudi

Potisak sa ravne klupe je najomiljenija vežba mnogih bildera pored grudi ona pogadja skoro kompletan gornji deo tela.Koji će mišići tačno biti pogodjeni zavisi od hvatanja šipke,za najbolji efekat na grudi uhvatite je nešto šire od širine ramena.Trudite se da vam noge budu čvrsto na podu.

Benč press na kosoj klupi fokusira se više na gornji deo grudi i samim tim pomaže izgradnju masivnih gornjih grudi.

Ova vežba razvija mišićnu masu u pored gornjrg regiona grudi i srednjem delu. Klupa treba da bude postavljena na oko 45 stepeni nagiba.Nemijte previše iskositi klupu jer što je uspravnija vipe ćete pogadjati ramena a manje grudi.

Na kosoj klupi se može raditi i varijanta ove vežbe sa bučicama.Bučice vam omogućavaju više fleksibilnosti i mogučnosti za ciljanje i donjeg dela grudi ali se preporučuje iskusnijima.Bučice se mogu zaokretati kako bi se naciljali različiti delovi grudi.

Nedostatak varijacije u treningu za grudi može stvoriti disparitet između mišića.Dodavanje razvlačenja bučicama će omogućiti da Vaši mišići grudi postanu jaki i mišićavi. Zajedno sa benč presom,razvlačenje bucicama omogućava da se grudi razviju kompletno zato ova vežba treba da bude redovan deo treninga za grudi. Savijte laktove malo i neka ne idu ispod nivoa ramena. Održavati nadlaktice paralelno sa podom kako bi se sprečilo zajedničko opterećenje ramena. Uvek radite vežbe za grudi pre nego što radite tricepse. Ovaj redosled je veoma važan, jer ako radite tricepse pre grudi,vežbe za triceps neće imati dovoljno efekta.

Kontra kosi bench potisak

Ova vežba posebno dobro deluje na donji deo grudi koji mnogi zanemare koncentišući se previše na benč pres na ravnoj klupi.Izvodjenje više različitih vežbi omogućava bolji i srazmerniji razvoj svih mišićnih grupa.Vežba se takodje može izvoditi i sa bučicama radi boljeg ciljanja mišića ali ovo se preporučuje iskusnijima.

Propadanje na paralelnom razboju je odlična vežba za grudi i tricepse.Uhvatite se za šipke tako da vam ruke budu okrenute jedna prema drugoj,podignite telo uvis dok se ruke ne isprave ,ostanite u toj poziciji dve do tri sekunde pa se spustite.

hotsport.rs   

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter