0
Lifestyle

LIFESTYLE: Upozorenje za dame – preterano gledanje u mobilne telefone utiče na lepotu

Objavljeno: 24.04.15 u 15:10

Uticaj mobilnih telefona na zdravlje je upitan, jer postoji dovoljno istraživanja za i protiv pa se nije lako odlučiti koje je bliže istini, ali jedna je stvar neupitna – oni utiču na lepotu, i to na prilično loš način.

Naime, osobe koje stalno gledaju u mobitel ili slične gedžete podložnije su boranju kože i nastajanju pregiba na vratu i u području dekoltea zbog položaja u kojem je glava nagnuta prema dole.

Tako se pojavio neočekivani „beauty“ problem koji prethodne generacije nisu poznavale sve do svojih šezdesetih, a sad može biti vidljiv već i kod mlađih žena.

To je ženama ionako osetljivo područje zbog snažnijeg izlaganja suncu od ostalih delova tela, a kako pri tome gornji sloj kože postaje sve tanji i manje elastičan, neprirodan položaj glave pri gledanju u mobilne telefone samo dodatno pogoršava situaciju.

Kako prosječni vlasnik „smartfona“ gleda u ekran više od dva sata dnevno, a ni gledanje u tastaturu nije ništa manje štetno, otvara se novo tržište za estetske hirurge za par godina…

Naš predlog je da poput Larise Rikelme svoj telefon odložite na neko mesto gde će praviti manje problema.

larisa


hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter