0
Lifestyle

Šta je Insanity program?

Objavljeno: 05.01.15 u 19:49

Insanity je kardio program koji vam pomaže da kroz zahtevne treninge, u trajanju od 60 dana, dovedete svoje telo u savršenu formu, definišete mišićnu masu i istopite višak masnih naslaga. Tvorac ovog popularnog fitnes programa je Šon Tompson, poznatiji kao Šon T (Shaun T) fitnes trener i koreograf iz Nju Džersija.

Insanity  predstavlja intervalnu metodu vežbanja, odnosno intenzivne vežbe koje traju  3-4 minuta nakon čega sledi pauza od 30 sekundi. Većina vežbi se bazira na kardiu i polimetriji, što je ustvari i zaslužno za brzo topljenje masnih naslaga. Ovaj program zahteva predanost i koncentraciju, rezultati dolaze predanim radom, zdravom ishranom i davanjem maksimuma.

Insanity program se sastoji od deset različitih video vežbi: Fit Test, Plyometric Cardio circuit, Cardio Power & Resistance, Cardio Recovery & Max Recovery, Pure Cardio & Abs, Cardio Abs, Core Cardio & Balance, Max Interval Circuit, Max Interval Plyo i Max Cardio Conditioning & Abs. 

Svaka od navedenih vežbi se nalazi na kalendaru koji dobijate uz program, znači sve vam je spremno za početak na vama je samo da ih uključite. Naši fitnes centri su se u prethodnih nekoliko godina prilično aktivirali i uveli ovaj program u svoje rasporede, ali obično je to 2-3 puta nedeljno, dok ukoliko potražite Insanity na internetu videćete da je program baziran tako da se trenira bar šest dana u nedelji. Šon T je koncipirao ovaj program upravo za one koji žele da treniraju kod kuće, bez posete teretani. Kretanje sa ovim programom ne zahteva upotrebu tegova i ostalih fitnes sprava, već je isključivo baziran na vašoj fizičkoj spremnosti i snazi.

Nema starosne ograničenosti, preporučuje se da se konsultujete sa lekarom i nakon toga je na vama da testirate svoje granice. Ukoliko smatrate da je praznična trpeza uradila svoje i dodala vam koji kilogram viška, slobodno se upustite u „fitnes ludilo“ sa Šon T-jem.

 

hotsport.rs/K.A.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter