0
Lifestyle

LIFESTYLE: Šta bi trebalo da uradite pre svakog treninga?

Objavljeno: 25.12.14 u 23:32

Ukoliko ste vi jedna od osoba koja vodi računa o svom telu tako što idete na redovne treninge, sigurno znate da je zagrevanje sastavni deo svakog treninga jer predstavlja osnovnu prevenciju od mogućih povreda, ali kako da znate da li ste spremni za trening?

Biofidbek test u trajanju od 15 sekundi pokazaće vam da li ste spremni da date sve od sebe ili vam je potreban predah. Vlasnik teretane Movement Minneapolis David Delanave koji je ovaj test sprovodio na svojim klijentima preporučuje ga kao sastavni deo vašeg treninga.

Stanite uspravno sa raširenim nogama u širini kukova. Podignite jednu nogu sa poda, savijte je u kolenu, tako da se vaše koleno i stopalo nalazi iza vas. Zadržite ravnotežu 15 sekundi, a potom ponovite ovo isto na drugoj nozi. Testirajte se svaki dan tokom jedne nedelje kako biste dobili osnovu i sposobnost vašeg tela za balansiranje.

Kako se svi razlikujemo neki će stajati duže neki kraće, ali je bitno da pronađete vašu polaznu tačku za poređenje. Možete da pronađete povezanost lošeg ishoda testa kada ste premalo spavali ili previše trenirali u proteklih nekoliko dana ili bili pod velikim stresom. Drugim danima vaš balans će biti iznad proseka.

Uz pomoć ovog testa, znaćete kada treba da odstupite, a kada da se forsirate i pređete granice izdržljivosti.

hotsport.rs/menshealth.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter