0
Lifestyle

LIFESTYLE: Žene u sportskom novinarstvu – Nevena Ivanović

Objavljeno: 14.12.14 u 22:57

Vrlo je česta scena da nam sportske vesti prezentuje neki novinar ili da su komentatori većinom muškarci, ali postoji i određen broj žena koje vole da prate sportske manifistacije i koje podjednako dobro, pa možda čak i bolje, izveštavaju o rezultatima sportskih mečeva. Tako je sportska redakcija Radio- televizije Srbije postala bogatija za još jednu mladu sportsku novinarku.

Dvadesetpetogodišnja Nevena Ivanović je ljubav prema sportu razvila sa osam godina kada je počela da trenira karate, a studije sportskog novinarstva na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje nametnule su joj se kao logičan izbor. Za „Blic TV magazin“ ističe kako voli sve što ima veze sa sportom i kako su joj košarka i borilački sportovi slabost.

– Maštala sam da radim u ozbiljnoj redakciji i posrećilo mi se posle konkursa „Tražimo 100 mladih za 21. vek” na Javnom servisu. Posle dve i po godine različitih krugova testiranja, kada sam već pomišljala da je cela priča nameštena, postala sam deo sportske redakcije RTS-a – kaže Nevena.

Ona dodaje kako ima privilegiju da uči posao od iskusnijih kolega i da joj u savetima najviše pomažu Duško Korać, Peđa Milinković, Aleksandar Stojanović i Slobodan Šarenac. Pored Nevene u sportskoj redakciji RTS-a je trenutno još sedam novinarki.

hotsport.rs/blic.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter